Welkom bij Zorgboerderij 't Ham

Contact : 06-22919583

Zorg en aanbod

 

Zorgboerderij ’t Ham is een kleinschalige zorgboerderij in Veghel (NB), gelegen tussen Eindhoven en Den Bosch. Onze zorgboerderij heeft op dit moment plek voor 12 cliënten. Onze cliënten wonen- en werken op de boerderij en hebben allemaal een eigen appartement/studio op het terrein. De appartementen beschikken over een eigen keukentje, douche en toilet, de studio’s bestaan uit een zit- slaapkamer en bewoners van de studio’s delen de keuken, douche en toilet.

 

Overdag wordt er gewerkt op de boerderij en zijn de werkzaamheden zeer divers. Het kan gaan om werk  in onze grote moestuin, het voeren en verzorgen van de dieren, maar ook om onderhouds- of schilderwerkzaamheden. Uiteraard kijken we naar wat bij je past! Op de boerderij is immers altijd iets te doen. Je werkt in een rustige, groene omgeving, waarin je kunt werken op je eigen tempo en waar je nieuwe dingen kunt leren.

 

Naast je werk is er voldoende ruimte voor ontspanning. Ontspannen kan op je eigen kamer, maar ook in onze kantine. Je vindt er onder andere een biljart, tafelvoetbalspel en gezelschapsspellen.

 

Voor wie?

Zorgboerderij ’t Ham richt zich op mensen bij wie sprake is van een licht verstandelijke beperking. Vaak is er bij onze cliënten sprake van problemen op verschillende leefgebieden. Wij hebben ruime ervaring met cliënten met, lichte psychische problematiek, een verslavingsverleden, afstand tot de arbeidsmarkt.

 

Kom je bij ons wonen, dan krijg je een persoonlijk begeleider bij wie je terecht kunt met al je vragen. Heb je meer hulp nodig, dan schakelen wij zo nodig extra hulp in. Veel van onze cliënten krijgen ondersteuning van bijvoorbeeld een psycholoog of een bewindvoerder.

Je kunt op onze zorgboerderij zowel met een PGB (persoons gebonden budget) als ZIN (zorg in natura) indicatie terecht. Voor het aanbieden van ZIN, zijn wij aangesloten bij het SZZ.
 

 

Visie en missie

 

Zorgboerderij ’t Ham vindt dat bewoners recht hebben op goede zorg. Door de kleinschaligheid van onze boerderij, hebben wij veel aandacht voor onze bewoners. Wij zijn van mening dat ieder mens over talenten beschikt en dat deze talenten benut moeten worden. Fysiek bezig zijn op de boerderij helpt mee aan persoonlijke groei- en ontwikkeling, zorgt voor een  betere lichamelijke conditie en maakt dat je beter in je vel komt te zitten. In de afgelopen jaren hebben wij veel bewoners zien groeien in hun ontwikkeling en zien doorstromen naar een geschikte vervolgplek.

 

In het contact met cliënten staan voor ons gelijkwaardigheid en humor centraal.

Brabantse gezelligheid is ons wel toevertrouwd. Kom anders gerust eens kijken!

 

Medezeggenschap en inspraak

 

Inspraakmomenten

Zorgboerderij 't Ham vindt het belangrijk dat bewoners en deelnemers kunnen meepraten over het wonen en werken op de boerderij. Er vindt daarom 4x per jaar een 'inspraakmoment' plaats, waar al onze bewoners en deelnemers die dagbeseteding volgen, voor worden uitgenodigd. Tijdens het inspraakmoment worden de thema's: wonen, werken, begeleiding en vrijetijdsbesteding besproken en geven onze bewoners en deelnemers over deze thema's hun mening. Ons streven is om de kwaliteit van onze zorg hoog te houden en daar waar mogelijk tegemoet te komen aan de wensen van onze bewoners en deelnemers. Wij staan altijd open voor verbeteringen! 

Cliëntenraad
Per 1 januari 2024 is Zorgboerderij 't Ham gestart met een cliëntenraad. De cliëntenraad bestaat op dit moment uit 2 bewoners en 1 deelnemer van de dagbesteding. De cliëntenraad wordt geleid door een extern ondersteuner en heeft daarnaast een vaste secretaris. De cliëntenraad heeft 4x per jaar een vergadering en geeft (gevraagd of ongevraagd) advies aan de directie over zaken als veiligheid, hygiëne, gezondheid, kwaliteit van zorg en dagbesteding. 

 

Overige informatie
Iedere drie jaar vindt er een audit plaats voor het behouden van het kwaliteitswaarborg keurmerk voor zorgboerderijn. Ieder jaar wordt er een schriftelijke audit uitgevoerd door middel van een jaarverslag wat geschreven en gepubliceerd wordt.

Aanmelden?
Dat kan via het contactformulier op de website, 
een mail naar info@zorgboerderij-t-ham.nl of telefonisch door te bellen naar 06-22919583. 

Heeft u nog vragen? Bel of mail dan gerust! Voor meer informatie kunt u ook kijken op de website van zorgboeren.nl

AGB codes
AGB code SZZ: 73732834
AGB code Zorgboerderij ’t Ham: 98101229 en 41416951


Vertrouwenspersoon
2020 szz poster els MB Zuid Gld tijdelijk Oost_.pdf

Klachtenprocedure
2020 klachtenregelement.pdf